Zomerzoektochten 2018 "Eeklo gezien? Eeklo gevonden!"

Het is traditie geworden: tijdens de zomermaanden neemt Gezinssport Vlaanderen je mee voor een zoektocht in een Vlaamse stad. Te voet of met de fiets ontdek je deze zomer de mooiste troeven van Eeklo.

Van 1 juli tot en met 30 september kan er elke dag naar hartenlust gewandeld en gefietst worden langs een mooi uitgestippeld parcours. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je deze bruisende stad in het Meetjesland op een sportieve manier beter kennen. Naast wandelen, kan er ook gefietst worden en kan er terug gespeurd worden met de wandel-GPS, nl. geocaching.

Ook voor de kinderen werd er een aparte zoektocht uitgestippeld. De kinderzoektocht volgt hetzelfde parcours als de wandelzoektocht.

Ontdek de stad van speculoos en cuberdons!

Eeklo ligt in het midden van een klavertje vier ‘mooie Meetjeslandse gebieden’. In het noorden ligt het Meetjeslandse krekengebied op fietsafstand. De Boerekreek ligt op een kleine 10 km. Ten zuiden van Eeklo ligt provinciaal domein Het Leen en op nauwelijks 4 km fiets je langs de oorspronkelijke bedding van De Lieve richting Gent. Het Drongengoed ligt op nauwelijks tien kilometer, ten oosten van Eeklo moet je slechts een drietal kilometer fietsen alvorens je de Lembeekse Bossen bereikt.

In Eeklo valt altijd iets te beleven. De charmante hoekjes van Eeklo met volkszanger Tamboer, de legende van De Herbakker, de Vlaamse muziek in cafeetjes, de smalle straatjes, de vele standbeelden en pleintjes leer je niet zomaar kennen. Textielstad Eeklo heeft een neogotische kern met de Sint-Vincentiuskerk, het vredegerecht, de psychiatrie Sint-Jan, de Paterskerk, het standbeeld van de Vlaamse voorvechter Karel Lodewijk Ledeganck en verschillende prachtige herenhuizen. Bewonder het 17de-eeuwse stadhuis en het door Unesco tot werelderfgoed erkende belfort dat er in 1932 werd bijgeplaatst als eerbetoon voor de oud-strijders van de Eerste Wereldoorlog. Redenen genoeg dus om deze zomer deel te nemen aan de zomerse zoektochten van Gezinssport Vlaanderen.

Praktische info

 • Vier zoektochtformules: wandelzoektocht (4 km), fietszoektocht (30 km), kinderzoektocht (4 km, volgt het zelfde parcours als de wandelzoektocht) en geocaching.
 • Deelnemen kan elke dag vanaf zondag 1 juli t.e.m. zondag 30 september 2018
 • Vertrekplaats:het zoektochtenpakket koop je aan bij het 'Stip' (Molenstraat 36). Openingsuren: van ma-vrij: 9-12 u. en van 14-19 u., zat: 9-12 u. of de Huysmanhoeve (Bus 1). 

  Je ontvangt naast het wandel- en fietszoektochten en geocache-boekje, de kinderzoektocht (1 exemplaar/kind), een stadsplannetje, leuke gadgets en kortingsbonnen voor musea en bezienswaardigheden.

Deelnameprijs

 • Leden Gezinssport Vlaanderen en leden Gezinsbond: 
  € 10,00 voor het pakket met de wandel-, de fietszoektocht en de geocaching. 
  De kinderzoektocht is gratis bij aankoop van een pakket.
 • Niet-leden:
  € 15,00 voor het pakket met de wandel-, de fietszoektocht en de geocaching.
 • Gratis voor 'Op Weg'-leden

Via het Fonds Vrijetijdsparticipatie krijg je korting.

Wie zoekt, die wint!

Geen zoektocht zonder prachtige prijzen! Aan alle zoektochten is er een aantrekkelijk prijzenpakket verbonden. Naast vakantiecheques voor zomer- en wintervakanties, zijn er weekendarrangementen, fietsen, gezelschapsspellen, boeken en vele andere mooie naturaprijzen te winnen.

zondag, 1. juli 2018 - 9:00 tot zondag, 30. september 2018 - 19:00
Gezinssport Vlaanderen

 

(*) Deze activiteit(en) en/of aanbieding(en) zijn van andere afdelingen van de Gezinsbond, maar ook onze leden van de afdeling Roeselare kunnen gebruik maken van dit aanbod. De organisatie en info ligt volledig bij de andere afdeling. Het bestuur van de Gezinsbond afdeling Roeselare draagt geen enkele verantwoordelijkheid over de inhoud en/of beschikbaarheid van dit aanbod en kan hieromtrent ook geen extra info geven.