Vijf jaar undercover op de arbeidsmarkt

Vertel je beter dat je een tijdje depressief was dan dat je gewoon werkloos was? Prof. dr. Stijn Baert onderzoekt al jaren hoe we meer mensen aan de slag kunnen krijgen en de discriminatie op onze arbeidsmarkt.

Baert: 'We hebben net een onderzoek afgerond dat nagaat of ouders benadeeld worden bij het solliciteren. 'Vaders met een of twee kinderen worden gestraft', zegt Baert, 'Zij krijgen na een sollicitatie 18% minder uitnodigingen dan mannen die geen kinderen in hun curriculum vitae vermelden. Mannen die in hun cv vermelden dat ze kinderen hebben, maken dus minder kans op een baan. Zie ook https://www.een.be/van-gils-gasten/undercover-op-de-arbeidsmarkt.

 

Locatie: Zaal Rekkelinge, Désiré Delcroixstraat 1 A, 9800 Deinze

Contactpersoon: Joost Vermeersch

Telefoon: +32485128005

E-mailadres: joost.vermeersch@telenet.be

Website: https://deinze.gezinsbond.be/

Doelgroep: Iedereen

Leeftijd: Volwassenen (+18j)

Reservatie verplicht? Ja

Inschrijven van 9/10/2018 tot 23/11/2018 via vooraf inschrijven: joost.vermeersch@telenet.be

Deelnameprijs: € 7,00

Bedrag beschrijving: juiste bedrag (€ 7 pp) overschrijven vòòr 23 november op reknr. Gezinsbond Deinze : BE 18 4427-6851- 5165 met vermelding “undercover + aantal personen" . Leden ontvangen ter plaatse € 2 op lidkaart. Aan de deur € 8

dinsdag, 27. november 2018 - 20:00 tot 22:00
Gezinsbond Afdeling Deinze

 

(*) Deze activiteit(en) en/of aanbieding(en) zijn van andere afdelingen van de Gezinsbond, maar ook onze leden van de afdeling Roeselare kunnen gebruik maken van dit aanbod. De organisatie en info ligt volledig bij de andere afdeling. Het bestuur van de Gezinsbond afdeling Roeselare draagt geen enkele verantwoordelijkheid over de inhoud en/of beschikbaarheid van dit aanbod en kan hieromtrent ook geen extra info geven.