Turnhout… ontdekken en genieten

Turnhout… ontdekken en genieten met de zoektocht 'Turnhout gezien? Turnhout gevonden!'

Het is traditie geworden: tijdens de zomermaanden neemt Gezinssport Vlaanderen je mee voor een zoektocht in een Vlaamse stad. Na o.m. Lier en Mechelen in de provincie Antwerpen is dit jaar Turnhout aan de beurt. Te voet of met de fiets ontdek je de mooie en groene troeven van deze speelkaartenstad.

Van 1 juli tot en met 30 september kan je elke dag wandelen en fietsen langs een mooi uitgestippeld parcours. Aan de hand van een leidraad, vragen en raadsels leer je deze bruisende stad in de Kempen op een sportieve manier kennen. Naast wandelen, kan er ook gefietst worden en kan er terug gespeurd worden met de wandel-GPS, nl. geocaching. Zo hebben de leden, aangevuld met onze kinderversie gedurende drie maanden de kans één of meerdere onderdelen aan te vatten. ONTDEK DE SPEELKAARTENSTAD! Turnhout wordt algemeen beschouwd als de hoofdstad van de Kempen. Niettegenstaande zijn kleine oppervlakte zijn er heel wat knappe bezienswaardigheden. Met onder meer het Kasteel van de Hertogen van Brabant, de Sint-Pieterskerk op de Grote Markt, het Begijnhof en het Huis Metten Thoren beschikt Turnhout over toch heel wat historisch mooie en unieke gebouwen. Maar Turnhout heeft nog meer troeven in huis. Het Speelkaartenmuseum waarbij je op een interactieve manier kennis kan maken met de evolutie van de grafische nijverheid in Turnhout. De spotlights schijnen ook op de verschillende productietechnieken en het indrukwekkende draaiend machinepark. De joker? Een prachtig gerestaureerde stoommachine. Ook de fietsliefhebbers vinden hun gading in de groene gordel rond de stad. PRAKTISCHE INFO: • Maak je keuze uit vier zoektochtformules: wandel-, fiets-, kinderzoektocht en geocaching. • Deelnemen kan elke dag vanaf zaterdag 1 juli t.e.m. zaterdag 30 september. • Vertrekplaats: Toerisme & Uit Turnhout (Grote Markt 44) - Openingsuren: van 9 tot 16.30 uur, zaterdag: van 9.30-14 uur. Op zondag kan je je deelnameformulier kopen in het Speelkaartenmuseum (Druivenstraat 18) van 11 tot 17 uur.

Deelnameprijzen: - Leden Gezinssport Vlaanderen en leden Gezinsbond: 6 euro/fiets- of wandelzoektocht, 3 euro/geocaching. Kinderzoektocht gratis bij aankoop van een wandelzoektocht. 20 euro voor tochten in Turnhout en Mechelen samen. - Niet-leden: 8 euro/fiets- of wandelzoektocht, 4 euro/geocaching. Kinderzoektocht gratis bij aankoop van een wandelzoektocht. 30 euro voor tochten in Turnhout en Mechelen samen. - 'Op Weg'-leden: gratis. SPEUR MEE EN WIN Aan al onze zoektochten is er een aantrekkelijk prijzenpakket verbonden. Naast vakantiecheques voor zomer- en wintervakanties, zijn er voor duizenden euro’s aan waardevolle prijzen te winnen.

Gezinssport Vlaanderen vzw T 02-507.88.22 gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be www.gezinssportvlaanderen.be/rallyturnhout

 

zaterdag, 1. juli 2017 - 7:00 tot zaterdag, 30. september 2017 - 20:00
GEZINSSPORTVLAANDEREN

 

(*) Deze activiteit(en) en/of aanbieding(en) zijn van andere afdelingen van de Gezinsbond, maar ook onze leden van de afdeling Roeselare kunnen gebruik maken van dit aanbod. De organisatie en info ligt volledig bij de andere afdeling. Het bestuur van de Gezinsbond afdeling Roeselare draagt geen enkele verantwoordelijkheid over de inhoud en/of beschikbaarheid van dit aanbod en kan hieromtrent ook geen extra info geven.