20e zwerfvuilopkuisdag

Zoals elk jaar organiseren we in 2018 weer een zwerfvuilopkuisdag in Roeselare. Dit jaar wordt het extra speciaal, want we zijn aan de 20e editie toe!

Toegegeven, we slagen er nauwelijks in om de stad het ganse jaar door net te houden. Zwerfvuil blijft een groot probleem, ondanks de vele sensibiliserende acties die voortdurend opgezet worden en het wetgevende kader dat strenger en strenger wordt.

Graag doen we dan ook dit jaar weer een oproep naar alle verenigingen, scholen en wijkcomités om deel te nemen aan de zwerfvuilopkuisdag, want samen kunnen we zorgen voor een Net Roeselare. Deze 20e editie van de zwerfvuilopkuisdag zal doorgaan op zaterdag 17 maart 2018.

We hopen dat we weer kunnen rekenen op de vele vrijwilligers die vorige jaren meehielpen om de stad een grote opkuisbeurt te geven, maar we zouden het ook erg op prijs stellen dat er nieuwe verenigingen, scholen en wijkcomités meedoen met deze actie.

Traditioneel eindigt de zwerfvuilopkuisdag met een afsluitmoment op het Stadhuis, maar omdat het dit jaar een speciale editie is, doen we eens iets anders en sluiten we de dag af bij de firma Vanheede die in 2018 exact 50 jaar bestaat.

Het afsluitmoment bij Vanheede start om 17u. Na enkele korte toespraken krijgen we een rondleiding in de PMD-hal, waar een deel van het door ons opgehaalde PMD het volledige circuit van het sorteren zal volgen. Na de rondleiding volgt dan de receptie in de gekende stijl van de zwerfvuilopkuisdag.
Helaas kunnen maar 120 mensen het afsluitmoment bij de firma Vanheede bijwonen, dus we raden jullie aan om snel in te schrijven voor de zwerfvuilopkuisdag. De eerste inschrijvers krijgen voorrang.
De firma is ook bereid om gedurende de dag enkele gidsbeurten in hun bedrijf te organiseren.
Over het afsluitmoment volgt later meer info.

Iedereen die deelneemt aan de zwerfvuilopkuisdag, ontvangt van Stad Roeselare logistieke steun (opkuismateriaal) en een financiële bijdrage.

In bijlage vind je de aanvraagformulieren voor het indienen van een zwerfvuilopkuisactie én voor het materiaal. Gelieve beide documenten tegen ten laatste 1 maart 2018 in te dienen via pod@roeselare.be.

Graag zien we jullie op 17 maart!

Met vriendelijke groeten

Dienst Leefmilieu en de Milieuraad

Stad Roeselare

Ter Reigerie 13, 8800 Roeselare

051 26 97 86

daphne.vannieuwenhuyse@roeselare.be

www.roeselare.be

 

zaterdag, 17. maart 2018 - 9:00 tot 17:00
Stad Roeselare - Dienst Leefmilieu en de Milieuraad

 

(*) Deze activiteit(en) en/of aanbieding(en) zijn van andere afdelingen van de Gezinsbond, maar ook onze leden van de afdeling Roeselare kunnen gebruik maken van dit aanbod. De organisatie en info ligt volledig bij de andere afdeling. Het bestuur van de Gezinsbond afdeling Roeselare draagt geen enkele verantwoordelijkheid over de inhoud en/of beschikbaarheid van dit aanbod en kan hieromtrent ook geen extra info geven.